Een intranet kan aanzienlijk meer voor uw organisatie betekenen dan alleen een informatiekanaal zijn. Niet langer delen we er alleen praktische zaken zoals het menu van de bedrijfskantine, de verjaardagen van uw medewerkers, de interne telefoonlijst en het personeelshandboek, maar zijn we ook op intranet actief om met elkaar kennis te delen en efficiënter samen te werken. Een modern intranet is nu een digitale, sociale werkomgeving met tweerichtingsverkeer: ‘bottom-up en top-down, buiten en binnen de onderneming.

Drupal intranet verbindt uw medewerkers

We gebruiken privé in toenemende mate social media en communiceren daar snel en efficiënt. Het is daarom logisch ook in bedrijfssituaties een digitaal platform toe te passen om medewerkers met elkaar te verbinden. Een intranet als communicatieomgeving waar medewerkers en afdelingen eenvoudig taken en acties kunnen bijhouden en bespreken, kan de enorme stroom e-mails binnen organisaties terugdringen en vormt tegelijkertijd een logisch archief, waarin op een centrale plaats informatie over bedrijfsprocessen opgeslagen is. Een sociale digitale werkomgeving is ook van belang voor Het Nieuwe Werken. 

Waar het traditionele intranet was gericht op het ontsluiten van informatie en het delen van praktische documenten, zien we nu de trend dat het sociale en interactieve intranet zijn intrede doet. Hier komen het menselijke en het technische aspect samen tot een sociaal en interactief intranetplatform dat het werk van uw medewerkers ondersteunt. 

Het vormt een makkelijk toegankelijke verzameling informatie, services, tools en applicaties die nodig is om zowel binnen als buiten uw onderneming te kunnen werken. Wat zijn de voordelen van Drupal als uw intranet software? 

Voordelen: Drupal gebruiken als intranet software

1. Informatie gestructureerd verwerken

Het is mogelijk vooraf de structuur van verschillende soorten informatie vast te leggen, denk aan categorieën, types en velden. Door structuur aan te brengen in de inhoud is de informatie makkelijk terug te vinden. U kunt zo ook geautomatiseerd gegevens verzamelen en onder brengen in deze structuur. 

2. Rollen en rechten: authorisatie op maat

Drupal biedt uitgebreide mogelijkheden om toegangsrechten te beheren. U kunt zelf het systeem beheren (toegangsrechten) en u kunt zelf gebruikers toevoegen: de gebruikers van uw intranet kunt u in rollen indelen. Aan deze rollen kent u vervolgens bepaalde rechten toe. Zo bepaalt u wie toegang heeft tot bepaalde inhoud of gedeeltes van het intranet. 

3. Ondersteuning voor uw processen

Door de workflow in uw organisatie online te volgen ontstaat een efficiënte manier om uw informatie te managen.

4. Uw externe systemen koppelen aan Drupal

Het intranet is een logische basis om externe systemen aan te koppelen: denk hierbij aan systemen voor autorisatie, administratieve systemen, uw externe website en zo voort. 
Zo is informatie op één centrale plek beschikbaar voor uw medewerkers.

Voorbeelden van externe systemen die wij hebben gekoppeld voor onze klanten zijn:

  • Abonnementenregistratie
  • Marketingsystemen
  • Bibliotheken
  • Productfeeds
  • E-mail nieuwsbrieven

5. Uw intranet persoonlijk maken

Uw medewerkers kunnen binnen Drupal intranet hun eigen persoonlijke profiel aanmaken en bewerken. Bijvoorbeeld door het koppelen van LinkedIn profielen, een biografie te schrijven en door interesses en werkgebieden aan te geven. Zo is uw personeel eenvoudig op een persoonlijke manier in kaart te brengen en komen zij makkelijker met elkaar in contact. Zo zijn uw medewerkers beter op de hoogte en daardoor vaak meer tevreden. 

6. Efficiënt samenwerken

Praktische informatie is sneller en makkelijker toegankelijk en via intranet makkelijker up to date te houden.

Wilt u zelf ook een sociaal intranet met Drupal bouwen?

Waar moet een succesvol intranet aan voldoen? Download dan ons praktische rapport.  Zo heeft u alle informatie in huis om deze vragen te beantwoorden. Volg het uitgebreide stappenplan in dit rapport en realiseer uw intranet.
 

Neem contact op met de experts van Atom...

Lees ook:
 
 

Download

Ja, stuur mij het gratis rapport 'De voorwaarden voor een succesvol sociaal en interactief intranet'