Drupal plugins - ook wel modules genoemd - zijn een goed voorbeeld van de voordelen van een open source systeem. Veel plugins worden gedeeld in de Drupal community en zijn zo voor iedereen beschikbaar en goed door ontwikkeld. De broncode achter deze plugins is vrij toegankelijk waardoor er geen beperkingen zijn in het doorontwikkelen van functionaliteit. Door deze uitbreidingsmogelijkheden en schaalbaarheid, is het aangaan van complexe uitdagingen met Drupal ideaal.

Enkele voorbeelden van Drupal plugins - modules - die u kunt toepassen voor uw sociale intranetplatform zijn:

1. Drupal plugin voor formulieren

In een bedrijfssituatie wordt er vaak nog gewerkt met (papieren) formulieren. Met Drupal plugins voor formulieren - zoals Webform - kunt u online formulieren samenstellen die de papierstroom kunnen vervangen. Zo kunt u bedrijfsprocessen automatiseren. Wij denken graag verder met u mee over de verschillende mogelijkheden voor het automatiseren van processen. Er valt namelijk vaak veel meer te automatiseren dan u denkt.

2. Drupal plugin Agenda

Met deze Drupal plugin kunt u de aankomende activiteiten in kaart brengen en toegankelijk maken voor uw medewerkers en/of externe partijen. Denk bijvoorbeeld aan taken, terugkerende activiteiten en verjaardagen. Deze plugin kunt u geheel naar uw eigen bedrijfssituatie inrichten en eventueel verder uitbreiden.

3. Drupal plugin AJAX Poll

Wilt u binnenkort een poll in kaart brengen over een bepaald onderwerp bij uw medewerkers? Met de standaard ingebouwde Poll-functionaliteit kunt u eenvoudig polls opstellen. Denk hierbij aan algemene stellingen uitvragen bij uw medewerkers of meningen inventariseren over evenementen. Dit kan zelf geheel anoniem indien gewenst. Met de AJAX Poll plugin kunnen gebruikers hun mening geven, zonder dat zij de pagina opnieuw moeten laden.

Onze ervaring is dat een sociaal en interactief intranetplatform veel voordelen voor organisaties met zich mee kan brengen.

Heeft u nog vragen over hoe u Drupal kunt inzetten als intranet software?

Neem contact op met de experts van Atom...

Lees ook:

Drupal als oplossing voor intranet

Sociaal intranet met Drupal Open Atrium

 

Download

Ja, stuur mij het gratis rapport 'De voorwaarden voor een succesvol sociaal en interactief intranet'