Drupal en ubercart voor verhuurwinkel

In opdracht van Attractie verhuurshop realiseerden wij een volledig nieuwe webshop, inclusief design op basis van bestaande huisstijl. Voor de ontwikkeling van de webshop is gekozen voor Drupal 7, gebruik makend van Ubercart. Omdat er altijd nog contact moet plaatsvinden, voordat er echt verhuurd gaat worden, is het bij deze webshop niet mogelijk om direct online te betalen. De bezoeker heeft in het bestelproces de keuze om een offerte aan te vragen of een bestelling te plaatsen. Deze selectie is bepalend voor de gegevens die ingevuld dienen te worden.

Attractie verhuurshop één van de grotere spelers op het gebied van verhuur en verzorging van attracties en evenementen in heel Nederland. Attractie verhuurshop is gelegen aan de Julianaweg te Rossum en bestaat al ruim 35 jaar. In die jaren is het assortiment uitgegroeid naar meer dan 500 attracties. Attractie verhuurshop is onder andere bekend door samenwerking met Zapp, de leukste amateurclub van nl. verkiezing en het openen van diverse bekende locaties zoals het windmolenpark van Eneco met een enorme strik.

Met de nieuwe webshop moet het gemakkelijker worden om als bezoekers snel een offerte aanvraag of bestelling te doen. Bij de vorige webshop was dit proces vrij ingewikkeld. Daarnaast zijn de URL’s zowel voor zoekmachines als de bezoekers vriendelijker gemaakt. De gehele website is qua techniek geoptimaliseerd voor SEO en ook de content van de webshop zal in stappen worden geoptimaliseerd voor betere positionering in grote zoekmachines zoals Google.