Drupal Open Atrium is opgebouwd uit plugins - ook wel modules genoemd, die samen uw intranetplatform vormen. Drupal geeft de mogelijkheid om een intranet op maat samen te stellen. In vaktaal zeggen we ook wel: Open Atrium is een Drupal distributie, een voorgeconfigureerd Drupal systeem voor intranet. 

Waarom kiest u voor Drupal Open Atrium?

Drupal Open Atrium geeft u de mogelijkheid om uw medewerkers makkelijk met elkaar te laten communiceren. Open Atrium maakt het intranetplatform sociaal en interactief. Binnen uw intranetplatform wordt het voor medewerkers mogelijk gemaakt om nieuws en documenten te delen, projecten te beheren, kalenders aan te maken, te chatten via een zogenaamde ‘shoutbox', et cetera.

Externe systemen koppelen aan Open Atrium

Open Atrium kan als losstaand intranetsysteem gebruikt worden naast uw bestaande website. Drupal heeft veel uitbreidingen en mogelijkheden om externe systemen te koppelen aan uw intranetplatform, dit om informatiebronnen te centraliseren. Zo is deze informatie beschikbaar te maken voor uw medewerkers en klanten. Voorbeelden van externe systemen die gekoppeld kunnen worden aan uw intranetplatform zijn:

  • Abonnementenregistratie
  • Marketingsystemen
  • Bibliotheken, et cetera

Drupal Open Atrium is een kant-en-klaar intranetplatform, is makkelijk door te ontwikkelen, veilig en out of the box ingericht op het werken in teams. Daarnaast snel en effectief in te zetten binnen uw organisatie.

Voordelen Drupal Open Atrium:

  • Volledig schaalbaar
  • Instelbaar naar uw wensen en eisen
  • Gemakkelijk implementeerbaar
  • Gebruiksvriendelijk

De mogelijkheden voor doorontwikkeling met Drupal zijn eindeloos. Atom kan op basis van uw persoonlijke wensen en eisen uw interactieve en sociale intranet inrichten. Wilt u meer informatie ontvangen over de voorwaarden voor een succesvol sociaal en interactief intranet? Download dan gratis ons rapport en vul uw gegevens in op het formulier onderaan de pagina.

Drupal Open Atrium voorbeelden

Enkele populaire voorbeelden van plugins - of modules - die u eenvoudig kunt toevoegen aan uw intranetplatform zijn:

1. Groepen samenstellen: U kunt eenvoudig groepen en teams samenstellen en creëren waar u ook diverse autorisaties aan kan koppelen. In een groep kunt u alles met elkaar delen, van activiteiten tot uitgebreide documenten. Daarnaast zijn er handige functionaliteiten in verwerkt zoals een shoutbox. Met een shoutbox kunt u korte berichten naar elkaar verzenden zodat o.a. het mailverkeer afneemt.

2. Document management: Deel documenten via Open Atrium en maak zo de discussie en andere gerelateerde informatie op één centrale plek toegankelijk.

3. Agenda: Open Atrium bevat een agenda plugin om bijzondere dagen of evenementen in te zetten. De agenda kan gekoppeld worden aan andere agenda’s zoals bedrijfsevenementen, feestdagen et cetera.

4. Nieuws en blogs: Met deze Open Atrium plugin kunnen directie, HR-afdeling of werknemers hun activiteiten of nieuws direct delen met de rest van uw organisatie. Creëer en stimuleer zo meer interactie op de werkvloer.

5. Projectmodule: Deze plugin kunt u inzetten voor het opstellen van projectgroepen en het bijhouden van de taakverdeling per project. Zo kunt u eenvoudig taken en verantwoordelijkheden dagelijks verwerken en kunt u goed bij houden wat de status is van uw projecten en alle losse taken.

Met deze plugins kan een sociaal en interactief intranetplatform veel voordelen meebrengen voor uw organisatie. 

Heeft u nog vragen over hoe u Drupal het beste kunt inzetten als sociaal intranet?

Neem contact op met de experts van Atom...

Lees ook:

Drupal als oplossing voor intranet

Handige Drupal plugins voor intranet software

 

Download

Ja, stuur mij het gratis rapport 'De voorwaarden voor een succesvol sociaal en interactief intranet'