De Drupal freelance sourcing company

Atom Source - Freelance Drupal developers

Justin - constant freelance Drupal developers
Direct met Justin jouw opdracht voor Drupal freelance inhuur bespreken!

 

Drupal developer inhuren? 

Per direct een Drupal developer of ontwikkel team nodig? Atom is jouw Drupal partner en helpt je verder. Atom heeft Drupal freelancers en developers in loondienst beschikbaar die direct kunnen starten. Wij zijn Drupal specialist met een eigen team Drupal developers en een groot bestand freelance Drupal developers. Als toonaangevende bemiddelaar van Nederlandse Drupal freelancers is onze focus volledig gericht op Drupal ontwikkeling en Drupal freelance bemiddeling. Wij kennen de markt. Een developer inhuren via Atom is eenvoudig en snel geregeld.

 • Snel: Binnen 24 uur eerste Drupal kandidaten
 • Kwaliteit: Altijd ervaren hoog opgeleide Nederlands sprekende medior en senior Drupal developers
 • Flexibel: werken op locatie of remote, full- of parttime, lange en korte inhuur
 • Betaalbaar: vanaf 55 euro per uur en nooit meer dan 10 euro per uur bemiddelingsfee 
 • Persoonlijk: Wij doen met elke freelance Drupal developer een intake alvorens we hem of haar bij klanten als kandidaat aanbieden

Drupal developer inhuren!

Bel of mail ons vandaag en wij sturen je morgen nog de CV's van de eerste Freelance Drupal developers.

Drupal Freelance developers bemiddelen, wie zijn wij?

Atom is een ervaren ontwikkelaar van Drupal projecten met het eigen team, gevestigd in Rotterdam. We zijn goed in Drupal ontwikkeling, maar ook in adviseren(Drupal consultancy), begeleiden en ondersteunen van Drupal projecten; door IT landschappen in kaart te brengen, architecturen uit te denken en capaciteit te verzorgen. Ofwel een echte Drupal specialist en daarom de perfecte partner in het voorzien van Drupal capaciteit middels Drupal freelance bemiddeling. 

Atom Source is het zusje van meervoudig prijswinnend Drupal specialist Atom. Zowel als projectbureau als Drupal freelance bemiddelaar zijn wij actief door heel Nederland. Vooral vanuit grote steden zoals Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam krijgen we veel aanvragen voor de inhuur van Drupal freelancers. En bij Atom kan je deze Drupal freelance Developers dus per direct inhuren!

Als Drupal detacheer- en freelance bemiddelingsbureau plaatst Atom Source Drupal freelancers en developers in loondienst(detachering) bij met Drupal werkende opdrachtgevers;  voor het uitvoeren van Drupal projecten of om te voorzien in tijdelijke Drupal capaciteitsbehoefte, kennis en of expertise. Als Drupal projectbureau nemen we uiteraard ook zelf Drupal projecten aan, maar  ondersteunen wij met onze kennis en ervaring van het Drupal CMS eveneens andere met Drupal werkende partijen.
 

Drupal Freelance developers bemiddelen, hoe doen we dat?

Als Drupal specialist weten wij bij onze opdrachtgevers precies te achterhalen wat zij écht nodig hebben aan Drupal capaciteit of kennis behoefte. Wij matchen niet alleen op technische skills en ervaring, maar ook hun op rol binnen het team en softskills. Hoe past iemand binnen het team of de organisatie(cultuur). Dit kan alleen doordat wij vooraf met elke freelance Drupal developer een intake doen en een profiel opstellen welke we naast de ingekomen aanvraag leggen.

Door onze grote pool aan freelance Drupal developers kunnen we, ondanks de grote schaarste aan goede (Drupal) developers op de huidige markt,  toch die juiste match maken en snel kandidaten voor stellen. 

Over het algemeen lukt het ons om een of meerdere beschikbare Drupal freelance kandidaten aan te bieden binnen slechts 24 uur. Per direct Drupal developers inhuren dus! 

Bij Atom Source huur je geweldige Freelance back-end Drupal developers, front-end Drupal developers en Drupal site builders in.
 

Drupal developer inhuren


Heb jij een concreet vraagstuk in jouw bedrijf waarover je graag een Freelance Drupal developer zou willen inhuren? Benieuwd hoe het inhuren van een Drupal freelancer werkt? Geïnteresseerd in hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met Drupal kennis en capaciteit? Bij deze of andere vragen, gaan we graag vrijblijvend met je in gesprek.

Wat wij beloven aan Drupal opdrachtgevers:

Het Drupal CMS kent voor ons als Drupal specialist geen geheimen en dus kunnen we je als geen ander ondersteunen in je zoektocht naar een Freelance Drupal developer voor Drupal ontwikkel capaciteit. Met onze focus op Drupal ontwikkeling en bemiddeling hebben wij een bestand aan freelance developers dat maar weinig bureaus kunnen evenaren. Onze belofte:

 • Onze Drupal sourcing consultants hebben uitstekende kennis van het Drupal CMS
 • Wij komen zelf uit de Drupal wereld, snappen de markt, de developers en onze opdrachtgevers.
 • Wij maken persoonlijk kennis met elke developer en matchen vanuit hard- en softskills
 • Wij kennen onze Drupal freelancers en beoordelen deze op niveau / kwaliteit en softskills
 • Meestal binnen 24 uur een advies en CV’s van eerste kandidaten, waardoor eventueel een snelle start gerealiseerd kan worden.
 • Door grote actieve pool aan Nederlandstalige Drupal developers keuze uit meerdere kandidaten, ondanks schaarste op de huidige markt.
 • Transparantie binnen de inhuurketen, en duidelijkheid betreffende bemiddelingsfee (max. 10 euro per uur)  vastgelegd in de overeenkomst
 • Fiscus proof inhuren, bekend met de wetgeving rondom freelancing en detachering (wet DBA etc)
   

Voor wie werken wij?

Onze opdrachtgevers bestaan uit grote en kleine organisaties waaronder startups, scale ups, grownups, (semi)overheid en andere Drupal internetbureaus op zoek naar korte, middel of langere inhuur van freelance Drupal capaciteit.

Drupal developer inhuren!

Bel of mail ons vandaag en wij sturen je morgen nog de CV's van de eerste Freelance Drupal developers.

Nog op Drupal 7?

Voor websites draaiende op Drupal 7 is het van belang voor november 2023 over te zijn op Drupal 9, dat is namelijk de maand waarin Drupal 7 haar end of life heeft en security updates zullen stoppen. De overgang van Drupal 7 naar Drupal 9 betreft een volledig herbouw, hiervoor is zowel een Drupal 7 developer als een Drupal 9 developer nodig. De meeste Senior Drupal developers hebben ervaring met Drupal vanaf Drupal 6 of 7. Atom is een in Drupal gespecialiseerd internetbureau en heeft meerdere Drupal 9 developers in loondienst, welke uiteraard ook ervaring hebben met Drupal 7. Natuurlijk kan je ook een freelance Drupal 9 developer bij ons inhuren, bijvoorbeeld ter ondersteuning van het eigen projectteam. 

De end of life van Drupal 9 is op 2 november 2023 en zal dan vervangen worden door Drupal 10. De stap van Drupal 9 naar Drupal 10 zal in de meeste gevallen weinig werk vereisen. 

Een Freelance Drupal 9 developer inhuren doe je via Atom Source, jouw Drupal sourcing partner.
 

Drupal 7 naar 9 upgrade plannen

Bel of mail ons vandaag om gezamenlijk de overgang naar Drupal 9 te plannen met het Atom team of eventuele freelance Drupal developers.

Question

Wat doet een (Freelance) Drupal developer?

Als Drupal developer maak je websites, webshops en webapplicaties op basis van het open source Content Management System(CMS) Drupal. De huidige versie is Drupal 9 in 2023 zal dat Drupal 10 zijn. Er zijn verschillende soorten Drupal developers, zo heb je back-end en front-end developers maar ook Drupal sitebuilders.

Een Drupal back-end developer of ontwikkelaar schrijft, middels PHP maatwerk, Drupal modules & (API)koppelingen en voert configuraties uit.

Een Drupal front-end developer of ontwikkelaar houdt zich bezig met de technische kant van de visuele representatie naar de eindgebruiker, ofwel de voorkant van een website, webshop of webapplicatie.

Wanneer functionaliteit aan een Drupal website, webshop of webapplicatie wordt toegevoegd, enkel middels het implementeren en configureren van modules zonder dat daar PHP maatwerk of custom Drupal coding bij komt kijken, noemen we dat Drupal sitebuilding en de Drupal developer een Drupal sitebuilder.

Een fullstack Drupal developer is generiek inzetbaar op bovenstaande disciplines maar hoewel vaak een voorkeur voor een van de rollen geen echte specialist in een van die rollen maar wel uitermate geschikt voor allround werkzaamheden en het maken van voortgang.

Daarnaast zijn er nog Drupal lead developers of architecten. Dit is typisch een Drupal developer met een flink aantal jaren ervaring in Drupal ontwikkeling. Een lead developer is mede verantwoordelijk voor het aansturen van het ontwikkelteam en het uitzetten van de technische richting binnen projecten. Een Drupal architect is een developer die zich puur bezig houd met het conceptuele ontwerp van de architectuur van Drupal of het IT-landschap in zijn geheel.

Voor elk van deze Drupal developer rollen kan je bij Atom een Freelance Drupal developer inhuren!

Question

Wat kost een Drupal developer inhuren?

Het uurtarief van een Drupal developer zit tussen de 55 en 95 euro per uur. Het uurtarief is erg afhankelijk van de rol van de Drupal developer zoals sitebuilder, front/backend developer, lead developer of architect als ook hoe ervaren een developer is wat vaak in jaren of niveaus: junior, medior senior wordt uitgedrukt.

Boven op dit tarief komt bij inhuur van een Drupal developer via Atom source een bemiddelingsfee van maximaal 10 euro.

Bij grote langdurige projecten kan het inhuren van een Drupal developer vaak tegen een gereduceerd tarief. Wij hebben freelance Drupal developers direct beschikbaar!