Slimme tools en maatwerk!

Koppelingen en middleware

Veel verschillende en los opererende software binnen het bedrijf? Door deze te koppelen bespaar je tijd en geld!

Digitaliseren kent veel voordelen met het gevolg dat nagenoeg elk bedrijf gebruik maakt van verschillende soorten software om werk(processen), en alles daaromheen, eenvoudiger te maken en gestroomlijnd te laten verlopen. Denk aan de website, webapplicaties, klantportal, intranet / extranet, boekhoudprogramma, facturatiesysteem, CRM, SSO, analytic tools etc.

De totale verzameling van informatie-, communicatie- en technologie-infrastructuur van een bedrijf noemen we een IT-landschap.

Het koppelen van software binnen een IT-landschap zorgt ervoor dat de verschillende software binnen een organisatie naadloos met elkaar kan samenwerken en gegevens met elkaar kan uitwisselen. Dat levert veel voordelen op.

  1. Minder foutgevoelig: waar mensen werken worden fouten gemaakt en zeker met repeterend werk als het kopiëren en plakken tussen systemen zit een foutje in een klein hoekje.
     
  2. Kostenbesparing: repeterend, veel voorkomend en foutgevoelig werk dat geautomatiseerd kan worden moet je automatiseren. Het zijn geen tijden waarin we moeten doen aan werkverschaffing. Laat werknemers niet het werk van computers doen, maar zet ze in daar waar ze echt waarde toevoegen. Computers kunnen het soort repeterende taken vrijwel altijd beter, sneller en goedkoper.
     
  3. Efficiëntie & real-time: als softwaretoepassingen naadloos met elkaar samenwerken, verhoogt  dit de efficiëntie van de bedrijfsprocessen. Werknemers hoeven minder handmatige taken uit te voeren en er is minder kans op fouten, doordat gegevens automatisch worden gesynchroniseerd tussen verschillende systemen. Dit gebeurt in tegenstelling tot handmatige verwerking in veel gevallen real-time. Je hebt dus altijd de laatste en juiste informatie beschikbaar.
     
  4. Inzicht: door te digitaliseren en automatiseren stap je over van papier naar data, omgezet naar een uniform format. Als data, middels koppelen, samenkomen kunnen daar handmatig of automatisch conclusies uit worden getrokken; en zo processen en kwaliteit van dienstverlening verder optimaliseren. Ook wordt het mogelijk om gecombineerde data te doorzoeken, te filteren en sorteren en te presenteren in dashboards of overzichten.  Denk bijvoorbeeld aan de ‘mijn omgeving’ van de energiemaatschappij, waar data van verbruik van je huishouden, opbrengst van zonnepanelen, klantgegevens en facturatie gegevens, die uit verschillende systemen komen, gecombineerd worden weergegeven in een totaaloverzicht.