Atom Innovatie partner

Digitaliseren en automatiseren

Organisaties worstelen vandaag de dag steeds vaker met het verwerken en inzichtelijk houden van hun processen en informatiestromen. Dit kost niet alleen tijd en geld, maar leidt ook eerder tot fouten. Processen verlopen vaak inefficiënt, waardoor werknemers veel moeten schakelen, niet juist of helemaal niet opvolgen, en daardoor veel tijd kwijt zijn aan brandjes blussen of kansen mislopen. Binnen de huidige economie is het dan ook belangrijk voor bedrijven om te innoveren en te investeren in productiviteitsverhogende en fout verlagende maatregelen. Een manier om dit te doen is door bedrijfsprocessen te digitaliseren en te automatiseren.

Deze stap maakt het ook mogelijk om de informatie meetbaar te maken en te analyseren. Het helpt daarnaast processen inzichtelijk te maken, in goede banen te leiden en te monitoren en rapporteren. Bij voorkeur zelfs in realtime. Dit zijn stuk voor stuk enorme voordelen waarmee organisaties, die investeren in het digitaliseren van informatie en automatiseren en optimaliseren van processen, hun informatieverwerking efficiënter en minder foutgevoelig maken.

De eerste stap naar automatiseren kan als tijdrovend voelen en misschien is het zelfs lastig om de keuze te maken waar te beginnen. Atom heeft veel ervaring met het digitaliseren en automatiseren van processen, gevolgd door het continue optimaliseren en uitbreiden daarvan. Wij overzien het volledige probleem en IT-landschap en weten de juiste keuzes te maken op het juiste moment.

Door gezamenlijk op zoek te gaan naar laaghangend fruit kan een eerste stap snel worden gemaakt. De organisatie zal direct een ontlading van druk ervaren en de  rust die daardoor ontstaat  kan worden ingezet om verdere stappen van verbetering te realiseren. Maar ook zal direct blijken dat investeren in digitaliseren en automatiseren geen kostenpost is, maar juist een besparing is die winst oplevert.

Het automatiseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen is een samenwerking die beide partijen veel energie geeft. Het is als een grote zomerschoonmaak, waarbij iedereen in de organisatie het fijne gevoel ervaart van een opgeruimde werkomgeving en gestroomlijnde manier van werken.

Het resultaat zal leiden tot meer controle en inzicht, het verminderen van menselijke fouten en over de gehele breedte tot een hogere productiviteit en efficiëntie. Productiviteit neemt toe doordat automatisering de monotone en tijdrovende taken overneemt, zodat medewerkers zich kunnen concentreren op waardevollere taken. Werknemers houden tijd over om zich bezig te houden met belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld het leveren van goede service aan klanten of verdere groei en ontwikkeling van de organisatie. Anders gezegd; met hetzelfde personeel wordt meer werk van hogere kwaliteit en betere klanttevredenheid gerealiseerd.

Er zijn veel verschillende tools beschikbaar om dit te doen en het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor je bedrijf. Doe met Atom een grondige evaluatie van je bedrijfsprocessen en maak samen met ons een plan om te digitaliseren en automatiseren.