Drupal 10 website of applicatie

Drupal ontwikkeling

Al ruim 10 jaar heeft Atom de focus op Drupal ontwikkeling voor omgevingen zoals corporate websites, portals, apps, intranetten, mijn omgevingen en koppelingen. Ben je op deze pagina uitgekomen, zoekend naar een Drupal specialist om je website te bouwen, te onderhouden of voor andere Drupal ontwikkeling, dan zit je dus goed.

Atom is een meervoudig prijswinnende ontwikkelaar van hoogstaande Drupal websites en applicaties. Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van geavanceerde en veel bezochte omgevingen. Van migraties naar Drupal 10 hebben wij eveneens veel kennis en kunnen we je heel goed van dienst zijn.

Onze samenwerking begint over het algemeen met de ontwikkeling van een corporate Drupal website voor de online aanwezigheid van je bedrijf. Of het nu gaat om eenvoudige of uitgebreide en geavanceerde (complexe) Drupal projecten, onze specialisten zijn op elk gebied ervaren. Veel van de bedrijven waar wij voor werken hebben voor de ontwikkeling van hun omgeving ambities en uitdagingen die veel verder gaan dan alleen de online aanwezigheid. Met kennis en kunde, Drupal en soms Symfony maakt Atom bijna alles mogelijk.

Atom is leverancier en partner voor ambitieuze bedrijven die willen digitaliseren, optimaliseren of automatiseren. Atom is jouw partner voor Drupal ontwikkeling!

Direct contact!


Heb jij een concreet vraagstuk in jouw bedrijf waarover je graag eens de visie van Atom zou horen? Benieuwd hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen door te digitaliseren en automatiseren met Drupal? Bij deze of andere vragen, gaan we graag vrijblijvend met je in gesprek.

Drupal in het kort

Drupal is een open source content management systeem (CMS). Dat betekent dat de broncode (sources) van Drupal publiekelijk, vrij en kosteloos beschikbaar om te kopiëren, gebruiken en aan te passen is. Daarnaast is Drupal uit te breiden met een enorme hoeveelheid, door de grote community gratis beschikbaar gestelde, modules die centraal worden beheerd en gecontroleerd op veiligheid. Geen ander CMS heeft dit zo goed geregeld. Dit maakt dat Drupal veel ingezet wordt door overheid, gemeente, non-profit en serieuze bedrijven die waarde hechten aan veiligheid van data, ofwel informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben staan.

Kenmerken van Drupal zijn: veiligheid, schaalbaarheid, flexibel, krachtig en uitbreidbaar. Nieuwe ontwikkelingen en technieken worden snel opgenomen. Drupal en aanvullende standaard functionaliteit cq. modules, zijn volledige aan te passen, breed inzetbaar en op maat te maken naar behoefte van de organisatie, want met Drupal hoeft de organisatie zich niet aan te passen aan het software pakket, zoals bij veel andere software wel het geval is.

Kies je voor een Drupal 10 website, kies dan voor de Drupal specialisten van Atom. Atom is jouw partner en leverancier voor Drupal ontwikkeling!

 

Drupal wat minder kort(longread): De voordelen van Drupal 10

Direct contact met Justin!

Laten we kennismaken en jouw vraagstuk bespreken. Ik zeg altijd, bellen is sneller!

Mogelijke oplossingen met het Drupal CMS

Drupal is flexibel en krachtig en daardoor breed inzetbaar. Met Drupal bouwen wij alles van een eenvoudige website tot grote geavanceerde omgevingen. Drupal ontwikkeling is dus niet gelimiteerd tot het ontwikkelen van een Drupal website, maar daar begint het vaak wel. Corporate Drupal website Drupal staat bekend om haar sterke rollen- en rechten systeem dat op een gebruiksvriendelijke manier, zowel op niveau van gebruikersrol, gebruiker, content types en specifieke content, kan worden beheerd. Door dit goed in te richten beschikt een ingelogde gebruiker nooit over meer informatie en knoppen dan nodig is voor het uitvoeren van zijn of haar taken. Het systeem is gemakkelijk en flexibel uit te breiden. Zeker in combinatie met de Drupal workflow module, en daarbij standaard geleverde content beheer workflow, is Drupal een bijzonder sterk content management platform.

Drupal heeft daarnaast een layout builder en de mogelijkheid tot inline editing, dit maakt het plaatsen en beheren van content op de Drupal website erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Atom ontwikkelt Drupal websites van A tot Z, of op basis van aangeleverde huisstijl/design, voor bedrijven van elk formaat met ambitie tot digitaliseren, optimaliseren of automatiseren; om doelen zoals groei of kostenbesparing te behalen. Drupal is schaalbaar en maakt het mogelijk te beginnen met een eenvoudige website om vanaf daar, in samenwerking, verdere online doelen te stellen en behalen. Op basis van de Drupal website kunnen we voortborduren door uit te breiden met nieuwe functionaliteiten, koppelingen, digitalisering/automatisering van processen of bijvoorbeeld een ‘mijn omgeving. Drupal ontwikkeling door Atom maakt het allemaal mogelijk.

>> Vraag offerte aan voor een Drupal website

 

Drupal integraties en koppelingen(technisch)

Drupal is een API-first CMS waarbij data centraal opgeslagen is en middels de standaard Drupal REST API eenvoudig en volledig beschikbaar kan worden gesteld aan verschillende omgevingen/kanalen. Met gebruik van de standaard API van Drupal kan in principe alle, in de applicatie bestaande data, opgevraagd/uitgelezen worden en alle data van elk type worden weggeschreven door middel van (CRUD)REST calls.

Naast REST is het ook mogelijk om webservices via andere standaarden, zoals bijvoorbeeld SOAP aan te bieden.

Als specialist leveren we Drupal maatwerk, maar gaan we het wiel niet opnieuw uitvinden. Wij onderschrijven de gedachte en visie van de Drupal community om oplossingen zoveel mogelijk te realiseren met bestaande software modules en functionaliteit, zodat we voor standaard functionaliteiten geen maatwerk hoeven te ontwikkelen.

Bij de ontwikkeling van de gewenste Drupal integratie of koppeling kijken we of er bijvoorbeeld een API beschikbaar is, een standaard module of component voor de implementatie en maken daar zoveel mogelijk gebruik van. Maar blijkt dat er niet te zijn, dan realiseert Atom middels maatwerk Drupal ontwikkeling de integraties en koppelingen gewoon zelf.

Atom heeft veel ervaring met het schrijven van koppelingen en integraties. Voorbeelden zijn, maar absoluut niet gelimiteerd tot: Buckaroo & Mollie, Salesforce, Microsoft Dynamics, Min orange SSO, Surf Conext, Microsoft Dynamics, Exact Globe/Online, Salesforce, Zoho CRM/Analytics, SCORM/LTI, Adlib Library, OCLC, Worldcat, MailChimp, ActiveCampaign, Invision Community, mobiele applicaties en andere CRM, ERP pakketten en PSP providers.

 

Drupal maatwerk Module ontwikkeling

Ruim 200.000 ontwikkelaars werken aan en dragen bij aan het ontwikkelen, onderhouden en verbeteren van Drupal en de ruim 45.000 in haar community beschikbare modules.

Als specialist leveren we Drupal maatwerk, maar gaan we het wiel niet opnieuw uitvinden. Wij onderschrijven de gedachte en visie van de Drupal community om oplossingen zoveel mogelijk te realiseren met standaard software modules en functionaliteit, zodat we voor standaard functionaliteiten geen maatwerk hoeven te ontwikkelen.

Drupal is open source software en haar aanvullende standaard functionaliteit is volledige aan te passen, breed inzetbaar en op maat te maken naar behoefte van de organisatie. Op op die manier gebruiken we de kracht van standaarden en bieden we de flexibiliteit van maatwerk waar wenselijk of noodzakelijk.

Atom heeft veel kennis en ervaring met uitgebreide projecten, waar een groot aandeel Drupal maatwerk en ontwikkeling van Drupal modules aan te pas kwamen..

 

Mijn omgeving, extranet & intranet

Drupal is het CMS voor de ontwikkeling van een intranet, mijn omgeving of extranet; ofwel een afgeschermde omgeving waar enkel gebruikers met toegang, zoals medewerkers(intranet) of klanten, leveranciers en partners(extranet) specifiek voor hen bedoelde informatie kunnen vinden en uitwisselen.

Het uitgebreide en flexibele rollen- en rechtensysteem van Drupal is hier uitermate geschikt voor en daarmee onderscheidt het Drupal CMS zich van andere CMS systemen. Met een goede inrichting van de rollen en rechten in Drupal beschikt een ingelogde gebruiker nooit over meer informatie, functionaliteit en knoppen dan nodig is voor het verkrijgen van het juiste inzicht of uitvoeren van zijn of haar taken.

Drupal beschikt daarnaast over een zeer krachtige workflow module, waarmee het mogelijk is voor medewerkers om middels een vast proces samen te werken met klanten, partners en leveranciers. Hierdoor kan in veel gevallen veel efficiënter worden gewerkt, neemt de foutgevoeligheid af en kan er flink op de kosten worden bespaard. Veel van deze functionaliteit is te realiseren met standaarden en modules zonder dat er maatwerk Drupal ontwikkeling nodig is.

Wanneer klanten toegang hebben tot het systeem, bijvoorbeeld om orderinformatie, of andere voor die persoon relevante gegevens, te kunnen inzien, wordt dit vaak een ‘mijn omgeving’ genoemd.

Wij helpen bedrijven het meeste te halen uit hun website en processen. Samen vinden we de processen binnen het bedrijf die inefficiënt, foutgevoelig zijn of onnodig veel tijd en geld kosten. Een goede business case levert al snel een duidelijk return of investment(ROI) op.

>> Vraag offerte aan voor een Drupal intranet/extranet

 

Digitaliseren en automatiseren

Als bedrijf is en wordt het steeds belangrijker om de bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten door te digitaliseren en automatiseren. Het hoeft daarbij helemaal niet te gaan om grote of ingrijpende veranderingen, ons advies is; begin klein.

 

Kort casus voorbeeld:

Partij X geeft trainingen: aanmeldingen komen telefonisch binnen en via e-mail. Na aanmelding wordt een factuur gestuurd, deze moet uiterlijk 48 uur voor de training zijn betaald om te mogen deelnemen. Aanwezigheid wordt geregistreerd op een uitgeprinte excel lijst en later in CRM gemuteerd. Tijd gaat verloren door het bijhouden van registraties, uitgestelde betaling biedt lage drempel tot annuleren, betalingen moeten handmatig gecontroleerd en opgevolgd worde.. Lijst met deelnemers moet handmatig worden opgesteld en na controle van aanwezigheid, op papier handmatig worden gemuteerd. Het gehele proces is foutgevoelig.

In minder dan een week aan Drupal ontwikkeling kan hier een oplossing zijn. Gebruikers melden zichzelf aan voor trainingen en betalen online. Is op rekening betalen een eis, dan kan de opvolging door het systeem worden gedaan. De lijst met deelnemers is, door het centraal aanmelden en registreren bekend in het systeem, waarbij persoonsgegevens naar het CRM zijn gesynchroniseerd. Aanwezigheid kan middels mobiel of tablet direct tijdens de training binnen het systeem worden gemuteerd. Een gestroomlijnd proces, inzichtelijk en transparant voor medewerkers en klanten, heeft veel voordelen.

Sommige processen zijn te foutgevoelig om handmatig uit te voeren, bijvoorbeeld in het kader van de AVG, of omdat het kostentechnisch niet rendabel is. In vrijwel elke situatie is de keuze om te gaan digitaliseren en automatiseren goedkoper, dan de keuze om het niet te doen.

 

>> Vraag gratis vrijblijvende sessie aan om te sparren over Digitaliseren en automatiseren

 

Apps / headless

Met Drupal als API-first CMS en de Drupal REST API kan centraal opgeslagen data bijvoorbeeld volledig beschikbaar worden voor een App.

Met gebruik van de standaard API van Drupal kunnen in principe alle in de applicatie bestaande data opgevraagd/uitgelezen worden en alle data van elk type worden weggeschreven door middel van (CRUD)REST calls. Dit maakt Drupal zeer geschikt om in te zetten als back-end en opslag van content voor een App.

Het scheiden van de opslag (back-end) van content en de presentatielaag(front-end) wordt ook wel headless en decoupled genoemd. Het Drupal CMS wordt dan opgezet als content repository/opslag en kan middels RESTful API’s worden bevraagd. Via een headless opzet kan op die manier content worden gedistribueerd naar verschillende kanalen, zowel web als non-web; denk aan IoT oplossingen, apps, wearables, VR, narrowcasting en meer.

In een dergelijke opzet gebruiken we Drupal voor de back-end en Flutter voor het ontwikkelen van native apps.

 

>> meer over headless & decoupled

>> Meer informatie / offerte opvragen voor een app of app back end

 

Toekomstbestendigheid Drupal ontwikkeling - The last big migration

op 14 december 2023 uitgekomen en ondertussen zijn Drupal 8 en Drupal 9 end of life. Dat wil zeggen dat er geen security updates en andere releases meer uitkomen. De overstap van Drupal 9 naar 10 wordt eenvoudig, zeker wanneer de leverancier, zoals Atom dat doet, hier tijdens de Drupal ontwikkeling al rekening mee houdt.

Met de nieuwe architectuur van Drupal 10 is het eenvoudig om naar volgende versies te upgraden. Dit in tegenstelling tot van Drupal 7 naar een nieuwe versie, want dat betekent nog echt een volledige herbouw van het systeem. Nu en in de toekomst gaat het dus een stuk gemakkelijker. De overgang van Drupal 7 naar Drupal 10 wordt daarom ook wel the last big migration genoemd.

Nu voor Drupal 10 kiezen is een keuze voor een webplatform dat minimaal 5 tot 10 jaar mee gaat.

>> Meer over migratie van Drupal 7 naar Drupal 10

>> In 5 stappen over naar Drupal 10

 

Drupal project starten

Als meervoudig prijswinnende ontwikkelaar van hoogstaande Drupal websites en applicaties bouwen wij omgevingen zoals: corporate websites, portals, workflow-tools, apps, intranetten, mijn omgevingen en koppelingen. Het team bestaat uit acht developers, waarvan de senior developers zich mogen rekenen tot de absolute Drupal top van Nederland.

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe, leuke en uitdagende projecten van ambitieuze bedrijven die streven naar vooruitgang (groei, besparing optimalisatie). Neem contact met ons op!

Atom is jouw Drupal partner en leverancier voor Drupal ontwikkeling.

 

Samenwerken & Ontwikkelstraat(OTAP) als een service

Speciaal voor onze klanten hebben wij een aantal flexwerkplekken ingericht om samenwerking te stimuleren. Diverse opdrachtgevers werken om de zoveel tijd een dag(deel) op locatie bij ons in Rotterdam. Zij zijn bijvoorbeeld aanwezig tijdens het testen van een (deel)oplevering of gedurende sprints, voor optimale communicatie en betrokkenheid.

 

Atom werkt veel samen met opdrachtgevers, partners en partijen die zelf ook eigen (Drupal) ontwikkelaars hebben die gedurende, of erna, een bijdrage leveren aan het project. Naast capaciteit voor Drupal ontwikkeling leveren wij dan vaak de ontwikkelstraat binnen de samenwerking. Het voordeel van de ontwikkelstraat van Atom is dat deze optimaal is ingericht voor het ontwikkelen met Drupal en door ons ook wordt onderhouden en doorontwikkeld. Binnen onze straat wordt gecontroleerd op diverse standaarden zoals PHPstan Level 7, Drupal en DrupalPractice Coding Standards. Ook het geautomatiseerd zeker stellen dat code door een andere developer gereviewd moet worden behoort tot de mogelijkheden.

Wij zijn voorbereid en ingericht op het samenwerken met andere partijen en borgen de kwaliteit in die samenwerking.

 

>> Lees meer over samenwerking met Atom en een ontwikkelstraat als service

 

Drupal developers Freelance & detachering

Het team van Atom heeft de volledige focus op Drupal ontwikkeling, wij doen dat sinds 2010. Met meer dan 10 jaar ervaring en een zeer uitgebreide Drupal portfolio mogen wij ons absoluut de Drupal specialist van Rotterdam,en een van de beste Drupal specialisten in Nederland noemen.

 

Wij geloven in samenwerken en het, als bedrijven, met elkaar ondernemen, ontwikkelen en groeien. In veel gevallen betekent het dat wij als het Atom team,of in samenwerking met het eigen team van een organisatie, voorzien in de nodige Drupal ontwikkeling voor een project. In andere gevallen is het een verzoek tot inhuren van Drupal ontwikkelcapaciteit op locatie bij de partner organisatie, in te vullen middels Drupal detachering of bemiddeling van een freelance Drupal developer.

 

>> Lees meer over Drupal ontwikkeling met Drupal freelancer developers