Drupal: krachtig, flexibel en gebruiksvriendelijk

Waarom Drupal als basis voor een online applicatie?

Drupal is een prijswinnend open source Content Management systeem(CMS). Drupal is krachtig, flexibel en gebruiksvriendelijk en wordt onderhouden, uitgebreid en doorontwikkeld door duizenden gebruikers en ontwikkelaars wereldwijd.

De GNU General Public License, waaronder Drupal wordt gedistribueerd, maakt dat wij als leverancier en u als gebruiker vrij gebruik kunnen maken van dit systeem en de vele beschikbare modules. Door te kiezen voor open source bespaart u zo veel op ontwikkelkosten en doorlooptijd.

Voor veel bedrijven die voor de keuze tussen Drupal, Wordpress en andere content management systemen staat, zijn criteria zoals gebruiksvriendelijkheid, uiterlijk, snelheid en vindbaarheid binnen zoekmachines belangrijk. Graag leggen wij uit hoe dat bij Drupal zit:

Geoptimaliseerde snelheid

Drupal komt standaard met goede caching opties. Als Drupal verder juist wordt geconfigureerd en op een geschikte hostingomgeving ‘draait’ is een Drupal website of -webshop erg snel en is het systeem naar onze professionele mening beter geschikt voor grote bezoekersaantallen dan menig ander CMS. Een goed voorbeeld is de ontwikkelde uitgebreide en veel bezochte Drupal webshop met meer dan 500 producten.

Configureerbaar uiterlijk

Het uiterlijk van de website staat los van de keuze voor een CMS. Het uiterlijk wordt ontworpen door een webdesigner en kan vervolgens op elk CMS worden toegepast. Soms in het een nadeel dat voor Drupal een kleiner aanbod aan templates beschikbaar is, dan dat bijvoorbeeld voor Wordpress het geval is.

Gebruiksvriendelijk

Drupal is ‘technischer’ dan bijvoorbeeld Wordpress maar dit is niet iets waar de klant, opdrachtgever of eindgebruiker uiteindelijk last van heeft. Het plaatsen en bijhouden van content op de website zoals tekstpagina’s, nieuwsitems of zelfs producten is erg makkelijk. Drupal heeft daarnaast een erg krachtig rollensysteem waardoor vrij gemakkelijk verschillende soorten gebruikers kunnen worden aangemaakt, waarvoor eenvoudig te bepalen is wat zij wel of niet kunnen doen of mogen zien. Dit maakt Drupal voor complexere websites een stuk efficiënter en geschikter dan andere CMS systemen.

Goed vindbaar in zoekmachines (SEO)

Drupal is uit te breiden met diverse modules waardoor pagina’s beter te indexeren zijn door zoekmachines en doet daarbij zeker niet onder voor andere content management systemen. Wij hebben diverse websites ontwikkeld die erg goed scoren in zoekmachines. De keuze voor een CMS is overigens niet de doorslaggevende factor voor de uiteindelijke positie in zoekmachines; er zijn nog vele andere factoren waar het resultaat van afhangt. Het belangrijkste is goede, unieke content die vaak wordt bezocht, geliked, gedeeld en waar naar wordt gelinkt vanaf andere belangrijke en relevante websites.

Drupal in Nederland

Drupal is in Nederland erg populair en wint snel in marktaandeel. In 2011 koos de Tweede Kamer Drupal als CMS ter vervanging van Tridion. Drupal werd verkozen boven Hippo, Plone en het door gemeenten veel gebruikte Typo3.

Naast de Nederlandse Rijksoverheid zijn er nog veel andere bedrijven in Nederland die kozen voor Drupal. Een selectie van bedrijven die ook voor Drupal hebben gekozen: Bright.nl | nrcv.nl | Amnesty.nl | Telegraaf media groep | ANWB media