Opdrachtgever
Old man

Leren omgaan met Dementie door online trainingen

Voor Samen Dementievriendelijk, onderdeel van Alzheimer Nederland, hebben we een online learning systeem gebouwd waarmee we Nederland ‘Dementie-vriendelijk’ maken. De webapplicatie biedt korte online cursussen, waardoor er meer bewustzijn rondom dementie wordt gecreëerd. Ook wordt er aandacht besteedt aan hoe om te gaan met dementie in de praktijk. Voor het grafisch ontwerp werkten wij samen met Schaapontwerpers uit Utrecht.

Samen Dementievriendelijk is een programma van Alzheimer Nederland. De website is onderdeel van een grotere campagne, waarbij bijvoorbeeld ook spotjes op TV worden ingezet om het algemene publiek te bereiken. Op de site wordt bijgehouden hoeveel Nederlanders er al dementievriendelijk zijn- dit doen we door e-mailadressen te registreren in ruil voor het volgen van een online training.

De site biedt niet alleen eenvoudig toegang tot de online trainingen voor de individuele bezoeker, het is ook mogelijk om als bedrijf of als afdeling een team samen te stellen en collega's uit te nodigen. Voor grotere organisaties bieden we een LTI-koppeling (Learning Tools Integration), zodat de trainingen in het eigen LMS van het bedrijf kunnen worden gevolgd.

De site is erg succesvol, het beoogde aantal registraties voor 2017 is ruimschoots gehaald.

Kopfoto door Fabrizio Sciama, copyright CC-BY-SA-2.0

Deliverable

Online trainingen, registratiemodule, flexibele redactie-interface

Bespreek uw eigen idee met ons

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ