Opdrachtgever
Photo by Kimberly Farmer on Unsplash

Herbouwen naar Drupal 8 met Prodist ERP koppelingen

Nieuwe Drupal 8 website met behoud van Prodist ERP systeem.

NBD Biblion levert producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering van bibliotheken. Het online uitprinten van etiketten voor bibliotheekboeken via mediaprint.online is een van die diensten. Atom ontwikkelde hiervoor een Dupal webapplicatie ter vervanging van de Windows applicatie op CD. Deze keer is de opdracht om de oude website uwboekingoedehanden.nl, te vernieuwen en te herbouwen naar Drupal 8 gekoppeld aan een nieuwe versie van het bestaande Prodist ERP systeem. Op deze webshop van NBD Biblion kunnen gebruikers hun scriptie of boek laten printen en binden en zelfs uitgeven.

Drupal 8 met Prodist ERP koppelingen

Aan de hand van het aangeleverde ontwerp, gemaakt door Spankracht, werd de oude website herbouwd naar Drupal 8. Het ontwerp werd aangeleverd in code en kon worden gekopieerd om er back-end mee verder te werken. Daarna hebben we de functionaliteiten geoptimaliseerd. 

Deliverable

Drupal webapplicatie

Enterprice Resours Planning

Het ERP systeem is een softwarepakket waarmee alle processen binnen de verschillende afdelingen van een bedrijf worden geautomatiseerd. In ERP kunnen een groot aantal processen worden ondergebracht door middel van verschillende modules die elk een specifieke taak ondersteunen. Binnen de organisatie hoeft slechts eenmaal de gegevens in een database te worden ingevoerd. Door actuele gegevens over de productie, logistiek,  in- en verkoop en administratie te koppelen worden processen automatisch aangestuurd en verlopen efficiënter. Groot voordeel van het ERP systeem: minder kans op inconsistente data, efficiënter werken, betere communicatie en kostendrukkend. Met ERP ontstaat een beter inzicht in de bedrijfsprocessen en kunnen rapporten worden gerealiseerd waarmee een bedrijf nog meer kan optimaliseren. 

De wens om te werken  met Prodist ERP koppelingen was een interessante uitdaging. Het inloggen, registreren en het bestelproces, dat we normaal oplossen met standaard functionaliteit van Drupal 8, werd nu vervangen door shoplogica uit Prodist ERP. Prodist is verantwoordelijk voor het winkelgedeelte van de omgeving. Dupal is het koppelvlak en verzorgt de content.

Photo by freddie marriage on Unsplash

Uitbreiding van functionaliteiten

Naast de overgang naar Drupal 8 en de nieuwe Prodist ERP versie is ook de uitstraling flink opgefrist en functionaliteit uitgebreid op basis van inzichten verzameld over de afgelopen jaren.

Op basis van die inzichten is vooral het bestelformulier omgevormd tot een uitgebreide bestelpagina met veel extra functionaliteit.  Zo kan de gebruiker kiezen uit heel veel opties om een boek of scriptie het gewenste uiterlijk te geven.

Er kunnen nu meerdere opdrachten in één bestelling worden geplaatst en de aflevermethode is aangepast. De gebruiker heeft nu eveneens de keuze om een bestelling in gedeelten te laten leveren, bijvoorbeeld naar verschillende adressen. Het ontwerp is los ontwikkeld en het was een uitdaging om de flow van het ontwerp en het bestelproces vanuit Prodist op elkaar te laten aansluiten.

 

Nieuw design en goed beheerbaar systeem

Het resultaat is een webshop met een nieuw fris ontwerp, waar je boeken en scripties kan laten afdrukken.  Met een gebruiksvriendelijk bestelformulier en een geoptimaliseerd systeem dat zowel door de opdrachtgever als door de bezoeker en klant gebruiksvriendelijk te beheren en te gebruiken is.  De gebruiker kan kiezen uit heel veel opties om een boek of scriptie het gewenste uiterlijk te geven.

Zowel particulieren (studenten) als uitgeverijen maken gebruik van uwboekingoedehanden.nl. Uitgeverijen als Rode Kruis Pers, de Wilde Tomaat en Eigenzinnig zijn uiterst tevreden, juist door de vele opties, waaronder deelleveringen, worden als een meerwaarde ervaren.

Samenwerken aan de doorontwikkeling van de website

Intussen werken we samen met NBD Biblion verder aan de doorontwikkeling van de webshop. Zo wordt het mogelijk om een herbestelling te plaatsen zonder dat het nodig is om het hele bestelproces opnieuw te doorlopen.

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ