Opdrachtgever
Photo by Jordy Meow on Unsplash

War Child

Kinderen zijn sterker dan oorlog. War Child geloofd in de veerkracht van kinderen en helpt kinderen loskomen van oorlog. 

Medio 2017 koos War Child een leverancier voor het herontwikkelen van de website WarChild.nl. De huidige website was ontwikkeld in het open source content management systeem (CMS) Drupal. De nieuwe leverancier ging de omgeving bouwen met Django Python. 

Er ontstond een spannende fase tussen de oude en nieuwe website, waarvoor War Child op zoek moest naar een Drupal leverancier die gedurende die laatste periode de omgevingen kon onderhouden, functionaliteit kon toevoegen, kon ondersteunen en paraat zou staan tijdens campagnes waarbij de website druk bezocht wordt.

Voor Atom was het natuurlijk erg jammer dat al  een nieuwe leverancier was gekozen voor het herbouwen van WarChild.nl. Wij hadden de omgeving graag in Drupal 8 herontwikkeld. We waren natuurlijk evengoed trots en blij dat we dit mooie doel toch nog bijna een jaar hebben kunnen ondersteunen. 

Het overnemen van een omgeving van een andere partij, zeker wanneer deze niet meer betrokken is, kent zijn uitdagingen. Vooral als die omgeving veel bezoekers tegelijk aan moet kunnen op een avond als tijdens de benefietshow Jij & Ik voor War Child (NPO 1). Atom had die avond haar volledige team op kantoor en maakte op die manier een dergelijke shop eens op een heel andere manier mee.

Ook Atom doneerde die avond aan dit mooie doel.

“Wij ervaren de samenwerking met Atom als flexibel en betrouwbaar. Voor online support van War Child zaten we in een spannende fase tussen oude en nieuwe website, Atom heeft ons goed geadviseerd en van ondersteuning voorzien voor het Drupal-platform. Ook al waren er af en toe uitdagingen en was er het nodige uitzoekwerk nodig-  we kwamen altijd tot een goede oplossing op tijd, en volgens de gemaakte afspraken.” - Bas van Kooij, Coördinator Online at War Child

 

Deliverable

Doorontwikkeling, ondersteuning tijdens campagnes

Uw oplossing?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.
Bel Justin of stel een vraag via de site.

Justin van der Raaf
Justin van der Raaf

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ