Opdrachtgever
Prins header background

Een tuinhuis maken vanaf de bank.

Over Prins tuinhuisjes: 
Prins Tuinhuisjes is gespecialiseerd in de import en verwerking van Western Red Cederhout voor hoogwaardige projecten in de tuin. Samen met zijn Canadese partners heeft Prins Tuinhuisjes vele jaren ervaring in de bewerking en verwerking van Western Red Cederhout. Prins Tuinhuisjes levert maatwerk tuinhuisjes, schuurtjes, bergingen en prieeltjes.

Vraagstelling:
Prins Tuinhuisjes is een succesvol bedrijf en krijgt via de website veel offerte-aanvragen. Van deze aanvragen past ongeveer een derde van de klanten qua budget niet bij hetgeen Prins Tuinhuisjes levert. De tijd, besteed aan deze offertes is dus bij voorbaat al verloren. Aan Atom de opdracht om hier een oplossing voor te bedenken. Tevens moest de website vernieuwd en responsive gemaakt worden.

Oplossing:
Atom ontwikkelde een nieuwe responsive website met Drupal 7 en Bootstrap. Wij schreven een maatwerk module waarmee bezoekers van de website een tuinhuisje volledig zelf kunnen samenstellen. Zij zien het in 2D op schaal getekend worden. Via het Drupal CMS kan Prins Tuinhuisjes zelf alle opties zoals, ramen, deuren, etc. aanmaken en aanpassen op het moment dat bijvoorbeeld de prijzen wijzigen.

Het resultaat voor de bezoeker is een visuele representatie van het tuinhuisje in 2D en een overzicht van alle gekozen opties, met prijs en een totale kostenoverzicht van de configuratie. De bezoeker heeft hierdoor al een goede indicatie van de kosten voordat er een aanvraag zal worden gedaan.

Het volledige offerteproces, inclusief het versturen van een concept en definitieve PDF offerte naar de aanvrager, loopt nu via de website. Een configuratie behorende bij een offerte kan na levering met één druk op de knop naar de portfolio-pagina worden verplaatst. Vanaf daar kunnen bezoekers die configuratie eventueel selecteren en naar wens aanpassen, om binnen een paar stappen een vergelijkbare aanvraag te doen.

Resultaat: 
Veel tijdwinst en dus kostenbesparing op het behandelen van offertes door kwalitatief betere aanvragen. In de showroom wordt de configurator eveneens gebruikt om snel een offerte voor een potentiële klant te maken. Door het automatiseren van het traject en het toevoegen van een stukje zelfservice, zijn drukke periodes niet langer van invloed op de snelheid waarmee een potentiële klant een offerte kan verwachten. Bezoekers kunnen nu 24 uur per dag en 7 dagen in de week direct inzicht krijgen in de kosten van een maatwerk tuinhuisje.

Vragen? 
Heeft u vragen over deze case, of wilt u eens vrijblijvend sparren over oplossingen voor het ondersteunen, automatiseren en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen en/of e-commerce, neem dan contact met Justin op: 010 737 0308

Deliverable

Een volledig responsive webshop die het probleem van onvolledige bestellingen oplost.

Bespreek uw eigen idee met ons

Uw oplossing?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.
Bel Justin of stel een vraag via de site.

Justin van der Raaf
Justin van der Raaf

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ