Opdrachtgever
Paardrijden

Koppelvlak voor mobiele apps

De Saferider app is een concept van Floor Siemons bedoel om het recreatief paard rijden veiliger te maken. Nederland telt maar liefst 400.000 ruiters die regelmatig recreatief rijden. En het rijden van een paard is een stuk groter risico dan men zou verwachten en een ongeval is een zeker aanwezig risico. Bij een ernstig ongeval of verlies van bewustzijn ben je niet altijd in staat hulp in te schakelen terwijl het juist in die gevallen zo belangrijk is dat hulp snel te plekken is. De Saferider app die zowel voor iOS als Android beschikbaar is bied hier een oplossing. Op het moment van een ongeval worden vooraf aangegeven buddy’s automatisch gealarmeerd en wordt de positie van de ruiter doorgegeven zodat snel actie kan worden ondernomen. De app voorkomt dus geen ongevallen, maar zorgt ervoor dat hulpverlening sneller bij de ruiter ter plekke kan zijn.

Atom ontwikkelde op basis van Drupal een RESTful web service. De webservice bied een interface voor de apps om mee te communiceren en platform onafhankelijk data uit te wisselen. Zo kan een Android gebruiker die in problemen is ook een Alarm bericht (push notificatie) sturen naar een Ios gebruiker en andersom. De webservice dient naast het beheren van buddies en versturen van berichten ook als back-end om gebruikers en routeinformatie op te slaan en uit te lezen.
 
Atom was tevens verantwoordelijk voor het ontwerpen van een nieuwe lay-out voor zowel de simpele Drupal website, zoals deze zichtbaar is voor de gebruikers, als de volledige app.

Deliverable

App, webservice, site

Bespreek uw eigen idee met ons

Uw oplossing?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.
Bel Justin of stel een vraag via de site.

Justin van der Raaf
Justin van der Raaf

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ