Opdrachtgever
Big city

Volledige BTW-workflow in één applicatie

Mytaxflow is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het afhandelen van de BTW-aangifte. Voor het 'eigen' land is dat vaak niet zo'n probleem, maar wat te denken van de Chinese ondernemer die in Polen zijn spullen verkoopt? Mytaxflow neemt dit werk uit handen. Via deze portal kunnen de benodigde gegevens worden geupload en vervolgens worden deze door de specialisten achter Mytaxflow verwerkt. De aangiftes worden zo volledig via de portal afgehandeld. Dit bespaart  zowel de ondernemer als de mensen van Mytaxflow zelf een enorme hoeveelheid tijd.

Centraal werkproces 
Voordat we deze applicatie hadden gemaakt, was het afhandelen van de aangiftes best een ingewikkelde aangelegenheid. De specialisten van onze opdrachtgever hadden ieder hun eigen Excelsheets om de status van allerlei declaraties bij te houden en om de deadlines te bewaken. Deze werkwijze was daardoor minder efficient. De wens van onze opdrachtgever was dan ook om een nieuwe, centrale applicatie te realiseren waarmee het volgende zou worden bereikt:

- een self-service loket voor de ondernemers
- uniforme werkwijze voor de interne BTW-specialisten
- integrale bewaking van dealines
- inzicht in de status van de aangifte-dossiers
- automatische facturering

Overzicht
Dat is allemaal gelukt. Mytaxflow heeft nu een cockpit containing met alle aanstaande en afgehandelde BTW-aangiftes. Overzicht wordt niet alleen met verschillende statussen gegeven, maar bijvoorbeeld ook door een BTW-kalender. De ondernemer wordt bovendien automatisch gewaarschuwd dat het tijd is om omzetcijfers aan te leveren en kan vervolgens via de portal volgen wat er met zijn aangifte gebeurt, deze uiteindelijk goedkeuren en voldoen. De portal biedt zo na het indienen een complete log van de gebruikte gegevens en de gevoerde communicatie..

Agile aanpak
Mytaxflow is in een Agile project in nauwe samenwerking met de specialisten van Mytaxflow ontwikkeld in een aantal incrementele rondes. Het is een groot succes gebleken. Niet alleen wordt er fors tijd bespaard, ook is de kwaliteit van de dienstverlening verbeterd. En daarmee blijkt het resultaat niet alleen aan de originele opdracht te voldoen, maar zelfs een unique selling point te zijn richting potentiële nieuwe klanten van onze opdrachtgever. 
 

Deliverable

Vervangen van Excel door centrale database, ondersteuning voor workflow door to do-lijsten op maat, geautomatiseerde facturering

Bespreek uw eigen idee met ons

Uw oplossing?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.
Bel Justin of stel een vraag via de site.

Justin van der Raaf
Justin van der Raaf

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ