Opdrachtgever
Klaslokaal

Complexe content beheeroplossing

Voor Stichting Technasium realiseerden wij een complete herbouw en uitbreiding van de bestaande website en achterliggende 'projecteneditor'. Het Technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor vwo en havo. Centraal in deze onderwijsvorm staan de bètavakken. Zoals een gymnasium een vwo is met het examenvak Grieks en/of Latijn, zo is een technasium een vwo of havo met het examenvak Onderzoeken en Ontwerpen. In het kader van het vak Onderzoeken en ontwerpen, schrijven docenten projecten volgens de richtlijnen van Technasium. De gestructureerde manier van werken die hiermee gemoeid is, wordt volledige online gefaciliteerd door een nieuwe, op Drupal gebaseerde, webaplicatie.

In deze webapplicatie nemen Docenten en Technasiumredactie samen online deel aan het creatieproces. Zodra een project voltooid is, kan het in de online bibliotheek worden geplaats en worden gedeeld met collega's. Collega's en collega-technasia, zijn georganiseerd in netwerken. De scholen en netwerken onderhouden hun eigen gegevens in de applicatie en er is per school en netwerk één gedelegeerd beheerder die gebruikers per school of netwerk aan kan maken.

De netwerken en scholen die op deze manier in de 'achterkant' zitten, hoeven voor de website niet opnieuw ingevoerd te worden; waar in een eerdere versie de website een aparte applicatie was, is deze nu geintegreerd met de back-office, zodat gegevens maar één keer hoeven worden ingevoerd.

Kopfoto: By Tulane Public Relations (Dinwiddie ClassroomUploaded by AlbertHerring) [CC BY 2.0  (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Deliverable

Workflow applicatie, website

Bespreek uw eigen idee met ons

Uw oplossing?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.
Bel Justin of stel een vraag via de site.

Justin van der Raaf
Justin van der Raaf

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ