Opdrachtgever
Drupal applicatie voor Deployment Matters - Technology catalogue

Technologie platform voor de internationale energie industrie

Deployment Matters is een consultancy organisatie die kennis deelt en een technologie platform heeft opgezet voor de internationale energie industrie. Ze maken het vinden van een technologie in de energiesector net zo eenvoudig als het vinden van een restaurant en bieden toegang tot alle benodigde ondersteuning om de technologie te implementeren.

De oprichters van Deployment Matters werkten voorheen bij een grote internationale olie- en gas operator. Zij waren verantwoordelijk voor de implementatie van technologie (deployment) ter ondersteuning van operaties en projecten en voerde samen met hun team met succes een groot aantal implementaties uit. Juist daarom begrepen zij wat er nodig is om technologie te implementeren en zagen ze de waarde in van een online platform. Een catalogus die technologieën met eindgebruikers in de energie-industrie verbindt en de toegang tot kennis voor een snelle implementatie biedt.

Waarom Atom? Als het klikt, komt het goed
Atom is een snelgroeiend bedrijf. Een jong bedrijf ook, waarvan het kenmerkend is dat de eigenaren ervan dicht op de business staan, die de energie van opbouw voelen en daar graag samen in optrekken. Op aanbevelen kwamen de eigenaren van Deployment Matters kennis maken met Atom Rotterdam. In gesprek met Justin, onze directeur, raakten beide partijen aan het sparren en ideeën werden uitgewisseld.

Justin: “Ik werd super enthousiast van het idee waarmee Deployments Matters ons benaderde. Zelf ben ik afgestudeerd op het koopproces, dus de uitdaging van de leveranciers in de internationale olie- en gasindustrie kon ik mij helemaal voorstellen. De moeilijkheid om de juiste persoon op het juiste moment te bereiken. Andersom is het ook nog eens heel lastig voor de doelgroep om op de hoogte te blijven van de vele ontwikkelingen. Veelal weten ze misschien niet eens dat ze zoekende zijn of naar wat. Het platform pakt dit probleem aan door de doelgroep inzicht te geven in de beschikbare technologie en expertise. Het is een unieke en geweldige methode van opschudden van deze branche.”

Atom investeerde samen met Deployment Matters in verder uitdenken en uitwerken van de ideeën middels een voortraject. Op basis van het resultaat, een Prioritized Requirement list (PRL), werd een eerste versie bepaald om zo snel mogelijk de markt te betreden en vanaf daar iteratief door te ontwikkelen. Deze Agile methode sluit goed aan bij start-ups en het ontwikkelen van nieuwe producten die worden gebouwd op basis van ongetoetste aannames. Het snel met een product of dienst de markt op gaan of testen met echte gebruikers helpt aannames te toetsen. Deze werkwijze en de onderlinge klik als collega ondernemers deed Deployment Matters voor Atom kiezen.

Technologie platform waar gebruikers en bedrijven elkaar vinden
De doelstelling voor bezoekers is dat zij antwoord krijgen op vragen zoals:

  • Welke technologie kan mij helpen mijn bedrijfsresultaten te verbeteren?
  • Wie heeft de benodigde expertise
  • Hoe weet ik wat beschikbaar is

Daarnaast vormt de website een platform voor aangelegenheden zoals:

  • Wat wordt er door anderen gebruikt?
  • Wat vinden onafhankelijke experts van een technologie?
  • Bewijs dat een bepaalde technologie werkelijk veel impact heeft

Bezoekers vinden de technologie waarnaar zij op zoek zijn en technologie aanbieders genereren leads. Dit samenspel tussen bezoekers en technologie aanbieders is waar het op de website om draait. De uitdaging is om tegelijkertijd zowel in te spelen op de behoefte van de gebruiker als op die van de bedrijven.

Flexibel met agile werkmethode

In dit project hebben we als Atom team laten zien dat het ons, als flexibel bedrijf, uitstekend past om te werken met een agile werkmethode. Samen met de klant werken in iteraties, het zo snel mogelijk met een eerste versie naar de markt en ervaring en inzichten opdoen met echte gebruikers om daarop bij te sturen en door te ontwikkelen Op dezelfde manier werkt het team van Deployment Matters samen met hun klanten om te ontdekken hoe zij hun website het beste voor hun klanten kunnen inzetten. Dat koppelen ze weer terug naar Atom. Evalueren en doorontwikkelen Zo was in eerste instantie alle informatie afgeschermd en alleen toegankelijk wanneer de bezoeker geregistreerd stond. Gebruikers ervaren dit echter als een drempel, terwijl zij juist nodig zijn om het voor bedrijven interessant te maken om hun technologieën te delen. Naderhand hebben we de informatie dan ook vrij toegankelijk gemaakt en zijn er aan het plaatsen van een technologie kosten verbonden. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om twee vergelijkbare technologieën van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Een bezoeker kan nu twee technologieën selecteren en de specificaties van beide aanbieders naast elkaar op één scherm bekijken.

De websitebeheerder voegde elk product handmatig toe in de juiste categorie en specificatie. Nu er meer content is, ontstaat de vraag om herstructurering. Dat hebben we opgelost door zoekopdrachten automatisch aan de opbouw van het menu te verbinden. Een menu item wordt vervangen door een vooraf gedefinieerde zoekfunctie. De resultaten die overblijven kunnen verfijnd worden door vooraf gedefinieerde zoekfilters te activeren. Het totale aanbod moet vanuit een centrale plaats goed doorzoekbaar worden gemaakt. Al bij het invoeren van producten en technologieën door een bedrijf worden automatisch tags voorgesteld, waarna bij een zoekopdracht direct gefilterd wordt op die tags. Daarbij is belangrijk om te bepalen welke tags voor de leverancier het best aansluiten bij de specificaties. Om dit concept uit te werken vraagt ook weer intensief overleg met de klant.

SORL with facets

Op basis van SORL met facets maakten we een automatisch systeem waarbij zoekresultaten zijn opgedeeld in resultaten en filters, zodat de gebruiker in drie stappen de navigatie kan verfijnen. Zoekers krijgen de geïndexeerde termen te zien, samen met numerieke tellingen van hoeveel overeenkomende technologieën werden gevonden per term. Facetnavigatie maakt het gemakkelijk voor gebruikers om zoekresultaten te verkennen, waarbij ze stapsgewijs de resultaten verfijnen die ze zoeken en gemakkelijk een of meerdere stappen terug en vooruit kunnen.

Verder werken op een sterke basis

De website heeft inmiddels een hele goede basisstructuur, waarna door analyse, tests in de markt en de zo belangrijke samenwerking met de klant, een continue doorontwikkeling plaatsvindt.

 

Update oktober 2020: 

Trots op en felicitaties aan onze opdrachtgever TechnologyCatalogue.com voor het ophalen van €0.8 mln aan financiering bij angel investeerders. TechnologyCatalogue.com, is een succesvolle start-up en snelst groeiende technologie platform binnen de sector energie. De opgehaalde gelden zullen voornamelijk worden gebruikt voor het opschalen van het team en software ontwikkeling, waarvoor Atom Group de partner is.

Lees meer

Deliverable

Website, Technologie catalogus, Solr Facets

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ