Opdrachtgever
Total Lubricants banner

Headless Drupal webshop

TOTAL Lubricants (dochteronderneming van TOTAL Nederland N.V.) vroeg ons een online bestelsysteem te bouwen waarbij de klant eenvoudig een bestelling kan plaatsen op basis van een gedegen smeermiddeladvies. Daarnaast waren ze ook op zoek naar een automatisch bestelsysteem voor hun grootverbruikers. De applicatie richt zich op de auto-, binnenvaart-, agrarische en industriële sectoren.


Samen sterk in één project
Atom bouwde samen met Polder Knowledge een online advies- en bestelsysteem voor TOTAL-smeermiddelen, waarbij, via telemetrie, bestellingen zowel handmatig als automatische kunnen worden geplaatst.


Polder Knowledge is een totaal ander IT-bedrijf dan Atom. Waar onze specialiteit ligt in het bouwen van hoogstaande Drupal websites en applicaties, is Polder Knowledge gefocust op het ontwikkelen van applicaties vanaf scratch voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen, dus onboarding en dashboarding.
Met Drupal kan veel functionaliteit worden gecreëerd door configuratie, modules van de community en door functionaliteit aan te haken en uit te breiden om tot de doelstelling te komen. Voor de klant betekent dit een enorme geldbesparing. Echter, als de wensen complexer zijn kan de ‘Drupal manier’ juist duurder worden en kiezen we liever voor maatwerk.


Polder Knowledge ontdekte dat sommige delen, die zij op maat bouwen, al in Drupal aanwezig zijn. Functionaliteiten, zoals het hele permissiesysteem en content management, bleken dus veel goedkoper en efficiënter in Drupal dan wanneer zij dit zelf moesten bouwen.


Met deze wetenschap besloten we samen te werken en te bewijzen dat het beste van beide werelden gecombineerd kan worden. TOTAL-smeermiddelen was het eerste project van de inmiddels vier applicaties die we op deze manier hebben gebouwd.


De uitdaging
De grootste uitdaging was om verschillende applicaties en services in één front-end applicatie te maken en om dit alles met elkaar te laten communiceren om functioneel hetzelfde te doen als een monolithische applicatie. Voor dit doel hebben we optimaal gebruik gemaakt van de specifieke sterke punten van Drupal en alle componenten. Individuele klanten gebruiken de webshop om smeermiddelen te bestellen, maar voor bedrijven zijn er veel extra functies die kunnen helpen bij het koopproces.

Het resultaat: Smeermiddelen Advies Wizard
Smeermiddelen zijn een complex product, een verkeerd product kan een negatief effect hebben op de levensduur en het brandstofverbruik van de machine. Dus in plaats van te veronderstellen dat de klant weet welk product hij nodig heeft, is de aanpak nu gebaseerd op meer advies.


Op basis van het merk, in combinatie met het model en type voertuig (of machine), wordt een smeermiddeladvies gegeven voor de motorolie en andere soorten olie (transmissie, versnellingsbak, hydraulica, etc.). Voor personenauto's, bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens kan een advies zelfs op basis van het kenteken worden afgegeven.


Geautomatiseerde bestellingen via Total Telemetry Services
Bulkbestellingen kunnen zowel handmatig als automatisch worden geplaatst. In het laatste geval kunnen klanten de TOTAL Telemetry Service gebruiken. Tankniveaus worden vervolgens continu bewaakt via telemetrie (sensoren gebruiken ultrasone pulsen om de tankcapaciteit te meten). TOTAL kan voorzien in een optimale hoeveelheid leveringen met deze actuele tankinformatie. Bestellingen om de niveaus te handhaven, worden automatisch voorbereid als "telemetrieorder", waarna de klant de bestelling alleen hoeft te bevestigen.


Binnen deze applicatie is Drupal verantwoordelijk voor het flow management, de complexe shoplogic en aanverwante zaken. In Drupal kan een editor eenvoudig alle inhoud en winkelproducten beheren, waaronder voorraadniveaus, prijsupdates en mediabeheer.


Via ‘smart search’, beheerd door Drupal, worden alleen gebruikersresultaten weergegeven die relevant zijn voor hun type gebruiker of organisatie. Verschillende gebruikers (of organisaties) kunnen dus verschillende resultaten krijgen met dezelfde zoekopdracht. Deze resultaten zijn gebaseerd op het marktsegment (agri, industrie, scheepvaart, automotive) dat de media-items of het marktprofiel definieert, zodat de gebruikers alleen de producten zien die ze mogen zien.


Voor communicatie met externe web services zoals Olyslager (toonaangevende leverancier van smeermiddelgegevens voor de olie-industrie) en SAP ERP, hebben we API's met Apigility (API Builder by Zend) gemaakt.


Voor de beste gebruikerservaring van verschillende componenten binnen de applicatie hebben we Angular gebruikt (zoals de smeermiddeladviesfunctie). Drupal wordt gebruikt als een volledig headless opstelling.
 

Deliverable

headless Drupal, koppelingen, Angular

Meer cases

background

Online ecosysteem juridische modeldocumenten

bg izz

Corporate website ledencollectief IZZ