Nederland traint omgaan met dementie

In een ongeloofelijk tempo met een team van ongeveer 10 man bouwden wij samendementievriendelijk.nl. De moderne techniek (Drupal 8) in combinatie met het in het oogspringende ontwerp van Schaapontwerpers, heeft geleid tot een platform waarmee Samen Dementievriendelijk (een programma van Alzheimer Nederland) nog jaren mee vooruit kan.

 

 

Ben jij al dementievriendelijk?

Nederland vergrijst en het aantal mensen met dementie neemt de komende decennia sterk toe. Nu al wordt het aantal mensen met dementie geschat op 256.000. Daar komen elk jaar weer zo’n 13.000 mensen bij. Stichting Alzheimer Nederland heeft een deltaplan ontwikkeld met de pijlers onderzoek, zorgverbetering en een dementievriendelijke samenleving. Voor die laatste pijler is de website ‘Samen dementievriendelijk’ ontwikkeld. Deze richt zich op de registratie van zoveel mogelijk deelnemers aan de speciale E-learning programma’s. 

Flexibel CMS

De toch al praktische opzet van Drupal hebben we uitgebreid met een systeem waarmee de redactie van samendementievriendelijk heel eenvoudig met blokken pagina's op kan bouwen. Er is keuze uit verschillende tekstindelingen en de tekstuele inhoud afgewisseld kan worden met call-to-action elementen en inspiratievideo’s. De blokken zijn voorzien van een standaard layout, zodat de huisstijl consistent blijft.

Learning Management Syteem

Doel van de site is heel Nederland te trainen om goed om te kunnen gaan met dementie. De site is voorzien van een systeem waarmee Samendementie vriendelijk trainingen kan toevoegen, die door de bezoekers gevolgd kunnen worden. Op een persoonlijk dashboard worden scores bijgehouden, er kunnen teams worden samengesteld (interessant voor bedrijven) en er zijn uitgebreide rapportagemogelijkheden.

Interessant? 

Benieuwd hoe het precies in elkaar steekt? Bel ons voor een vrijblijvend kijkje achter de schermen. Uiteraard zijn wij benieuwd hoe wij onze expertise bij uw project kunnen inzetten.

Neem contact op met David Daamen op tel. 035-7110471 of stuur een mail naar info@atom.nl.